Helmen / Casques

Motorhelmen

Foto’s Wouter Roosenboom

Motorhelm Caberg Freedride

 

 


Klik op het logo voor de collectie en meer informatie.

Cliquez sur le logo pour visualiser  la collection et pour plus d’informations.

hjc5269_NL_nolanschubert5269_NL_logo_caberg


Iedereen heeft een unieke pasvorm wanneer het op helmen aankomt. Het is de taak van helmfabrikanten om een zo goed mogelijke pasvorm te creëren.
De veiligheid van helm valt of staat namelijk met de manier waarop de helm gedragen wordt en niet waarvan de helm gemaakt is:
• Is de helm te groot, dan kan de helm verschuiven bij een impact en gaat alle directionele kracht rechtstreeks naar je hoofd/hersenen.
• Is de helm te klein, dan kan dit hoofdpijn veroorzaken. Hoofdpijn is een zeurende pijn die vaak langzaam opkomt (soms voel je pas na een uur rijden dat de helm te klein is). Dit kan zorgen voor concentratieverlies; wat op den duur gevaarlijke gevolgen met zich mee kan brengen en zelfs kan leiden tot een (meervoudig) ongeval.

Polycarbonaat, fiberglas of P.I.M? Elke helm bestaat uit drie hoofd bestandsdelen, de buitenschaal, EPS binnenschaal en de binnenvoering. Alle drie zijn van invloed op de prestaties van de helm. Ze bepalen de pasvorm, comfort, kwaliteit en veiligheid. De meest voorkomende helmschalen zijn gemaakt van polycarbonaat (ABS), fiberglas (composiet) of P.I.M.

Polycarbonaat
Een polycarbonaat buitenschaal wordt geproduceerd doordat vloeibaar kunststof in een mal wordt geïnjecteerd. Op die manier is de productie zeer precies en kan deze volledig worden geautomatiseerd. Deze productie methode zorgt ervoor dat polycarbonaat helmschalen over het algemeen goedkoper geprijsd zijn dan de duurdere fiberglas en P.I.M helmschalen.

Fiberglas
Een fiberglas helmschaal bestaat over het algemeen uit een mix van fiberglas-, Kevlar- en carbonvezels. Door middel van een harder worden de materialen met elkaar verbonden tot één buitenschaal. Dit gebeurd handmatig; dit is ook noodzakelijk omdat de verschillende vezels volgens een speciale opbouw geplaatst worden in een mal. Vervolgens wordt er een speciale “ballon” in de mal opgeblazen en verwarmd. Na enkele minuten opent de mal en komt er een helmschaal tevoorschijn. Tot slot wordt door middel van enorm sterke waterstralen de vizier vorm en randafwerking gemaakt.

P.I.M.
De beproefde productietechnologie genaamd P.I.M. (Premium Integrated Matrix) heeft als voordeel dat er een zeer laag gewicht gerealiseerd kan worden. Bij deze technologie worden namelijk carbon fiber, aramide en fiberglas vezels vooraf geïmpregneerd en vervolgens op een unieke wijze verweven. De hars kan bij deze productiemethode vervolgens beter en dunner worden verdeeld over de helmschaal. Zo wordt een zeer laag gewicht bereikt en krijgt de helmschaal tevens een betere slijtageweerstand en impactabsorptie dan conventionele fiberglas helmen.

pinlock logo

 

 

 

Het is een uniek systeem dat onder alle weersomstandigheden ervoor zorgt dat u verzekerd bent van een heldere en dus veilige kijk op het verkeer.

Pinlock biedt de beste anticondens oplossing volgens vele tests van motormagazines wereldwijd. Dit is de reden waarom helmfabrikanten als Shoei, Arai, Schuberth, HJC, Nolan en vele anderen de helmen standaard voorzien van Pinlock Original. De anticondens lenzen zijn momenteel verkrijgbaar voor meer dan 170 verschillende helmtypes.

Ben je een sportieve rijder? Ontdek de Pinlock Original Race!

Unieke Pinlock eigenschappen
Pinlock is de eerste fabrikant ter wereld die een multifunctioneel, optisch zuiver, anticondens systeem biedt voor helmvizieren met de volgende unieke eigenschappen:

  • Makkelijk te verwisselen
  • 100% UV bescherming
  • Makkelijk schoon te maken
  • Gemaakt van vochtabsorberend materiaal
  • Dubbel viziersysteem vergroot de anticondens prestaties
  • Verwisselbaar voor verschillende kleuren

Pinlock est un système unique qui sous toutes les conditions climatiques vous garantit une vue claire et nette et dés lors une vision sécurisée sur la circulation.

Selon les nombreux essais effectués de par le monde par les magazines  motos, Pinlock offre la meilleure solution  anti-buée du marché. C’est la raison pour laquelle les casques  standard des plus grands fabricants  comme Schoei, Arai, Schuberth, HJC, Nolan et beaucoup d’autres sont pourvus du système anti-buée Pinlock Original. Des lentilles anti-condensation sont maintenant livrables pour 170 types de casques  différents.

Propriétés uniques Pinlock.
 Pinlock est le premier fabricant au monde qui offre un système anti-buée multifonctionnel , propre du point de vue optique pour les visières de casques avec les caractéristiques uniques suivantes :

      . Facile à remplacer.
     . Protection UV à 100 %.
     . Facile à nettoyer.
     . Fabriqué en materiau absorbant l’humidité.
     . Système à visière double qui augmente les prestations anti-condensation.
     . Interchangeable pour différentes couleurs.

5269_NL_pinlock kleuren klein 2